top of page
  • lohja1

Walesin kapeat tiet


Oli kiva, kun poikani perhe kutsui meidät Walesiin osallistumaan perheleirille ja katsomaan paikallisia nähtävyyksiä, mahtavaa Atlantin valtamerta ja luonnon kauneutta. Poikani perhe asuu Camberleyssa, noin 50 km Lontoosta, ja Walesiin oli melkoinen matka. Meitä oli yhteensä 6 henkeä ja siksi matkustimme pikkubussilla ensin Englannin teitä, sitten alkoi Wales. Lähestyessämme leiripaikkaa huomasin, että tiet kapenivat ja kapenivat, vaikka tien varrella oli kaupunkeja ja kyliä. Lopuksi tiet olivat niin kapeita, että meidän pikkubussimme juuri ja juuri mahtui ajamaan korkeiden tienreunojen välissä. Ja ne tiet olivat kaksisuuntaisia ! Silloin tällöin tiellä oli pieniä levennyksiä ja siellä autot ohittivat toisiaan. Se oli joka kerta melkoinen sirkustemppu!
Ajoimme viikon aikana paljon sellaisilla teillä. Jyrkkiä käännöksiä - mahdotonta nähdä, mitä on edessä. Joka kerta ihmettelin, miten tässä voi ajaa turvallisesti. Täällä on varmasti paljon kolareita. Mutta vaikka ajoimme joka päivä sinne ja tänne, emme nähneet yhtäkään kolaria.


Kun lähdimme takaisin, poikani nauroi: näette kolarin, kun tulemme isolle tielle. Ja niin tapahtuikin! Ajaessamme leiriltä kotiin päin, kun tuli ensimmäinen iso väylä, saman tien näimme poliisiautoja, ambulanssin ja kaksi kolaroinutta autoa ihan suoralla tiellä, missä ei pitäisi tapahtua mitään vaarallista!


Ihmettelimme, miksi on näin. Kapealla mutkaisella tiellä, jossa oli paljon vaaroja – ei ole kolareita, ja leveällä suoralla väylällä – kolareita paljon! Päättelimme, että pikkutiellä ihminen tiedostaa vaaran ja siksi hän on paljon tarkkaavaisempi, keskittyy paljon enemmän ajamiseen, on valmis jarruttamaan, valmis peruuttamaan ja antamaan toiselle tilaa, katsoo tarkasti eteenpäin ja kuuntelee, onko joku muu tulossa. Kun taas leveällä tiellä ihminen on huoleton, ei tunne vaaraa eikä oikein keskity ajamiseen, vaan kuuntelee tai katsoo paljon muuta.


Tulivat mieleen Jeesuksen sanat: »Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!” Matt.7:13-14

Vaikka joskus ajattelemme, että olisi mukavampi, jos elämämme tie olisi leveämpi ja helpompi, Jeesus tietää, missä Hänen lapsille on turvallista! Kiitos Herralle!


Teksti ja video: Liia Kaitanen


33 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tienhaarassa

bottom of page